Pensioenperspectief start actie: RED HET PENSIOEN VAN DE DGA

RED HET PENSIOEN VAN DE DGA

In het kort

Het Kabinet wil een streep zetten door het pensioen van de DGA. Een verkeerde maatregel die het MKB precies op het verkeerde moment treft. Hiermee strooit het Kabinet zand in de motor van MKB Nederland.

Het DGA pensioen schrappen vanwege ingewikkelde regelgeving is geen oplossing. Het schrappen van die ingewikkelde regelgeving, dát is de oplossing!

Het DGA pensioen staat in het voorjaar op de politieke agenda. Tijd dus voor actie. Daarom is Pensioen Perspectief een “pensioenpetitie” gestart met de website www.redhetpensioenvandedga.nl

Het doel is om handtekeningen te verzamelen t.b.v. het behoud van het DGA pensioen. De handtekeningen worden in het voorjaar aangeboden aan de Tweede Kamer. De politieke contacten zijn al gelegd!

Klik hier voor het artikel in de Telegraaf over onze actie.

Plannen  Kabinet niet passend

Het Kabinet stelt voor om het DGA pensioen te vervangen door een soort FOR. Dat is geen goede maatregel:

  • De FOR is het zwaard van Damocles voor de DGA. Als op de pensioendatum de FOR niet “voor verwezenlijking vatbaar is” vindt er een strafheffing plaats van 20 %. Toepassing van art. 19b.1.c. Wet LB (afzien zonder sanctie) zoals bij pensioen is niet mogelijk.
  • De FOR lost het pensioenverleden niet op. Een fiscale overgangsmaatregel lost civiele problemen, zoals het pensioen dat aan een ex is toegekend, niet op.
  • Het overzetten van het DGA pensioen naar een FOR is net zo moeilijk als het “invaren” van werknemerspensioen;
  • Voor ZZP´ers is juist afgesproken om een “echte” pensioenregeling in te stellen, terwijl die nu dus voor DGA’s wordt afgeschaft!

Pensioenpetitie

Vindt u ook dat het DGA pensioen gered moet worden? Ga dan naar

www.redhetpensioenvandedga.nl en teken de pensioenpetitie. Uiteraard helpt het als u uw (DGA) relaties over deze pensioenpetitie informeert.

Bron: www.pensioenperspectief.nl