Vóór de zomer meer duidelijk over werkkostenregeling

WKR

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft in een Kamerbrief van 6 juni 2014 bericht dat hij nog vóór het zomerreces van de Tweede Kamer, dat van 4 juli 2014 tot en met 1 september 2014 duurt, meer duidelijkheid zal geven over de werkkostenregeling.

Eerder hebben we bericht dat het door zijn voorganger Weekers in het rapport ‘Aan het werk met de Werkkostenregeling’ geïntroduceerde noodzakelijkheidscriterium waarschijnlijk niet zal worden ingevoerd. Vooralsnog lijkt het er op dat de werkkostenregeling over zes maanden verplicht moet worden ingevoerd.

In dezelfde brief geeft Wiebes aan om vóór het zomerreces het wetsvoorstel waarin de medeverantwoordelijkheid voor de opdrachtgever voor de Verklaring Arbeidsrelatie wordt geregeld bij de Tweede Kamer in te dienen.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft in een Kamerbrief van 6 juni 2014 zijn planning voor verschillende fiscale stukken bekendgemaakt. In deze brief kondigt hij onder meer aan dat er een nota van wijziging op de Fiscale verzamelwet 2014 komt en dat de Autobrief 2.0 pas na Prinsjesdag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Verder heeft hij een lijst van onderwerpen opgesomd waarvan naar verwachting nog vóór de zomerreces stukken aan de Tweede Kamer worden aangeboden. Het betreft onder meer volgende onderwerpen:

– Een integrale analyse van de winstbox;

– Een brief over de werkkostenregeling;

– Een brief over de invulling van de afvalstoffenbelasting;

– Een brief over btw op isolatiematerialen;

– Een brief naar aanleiding van de motie Oosenbrug (PvdA)/Van der Linde (VVD) waarin de regering  wordt opgeroepen het BSN en het btw-nummer los te koppelen;

– Een brief over de btw-gap; en

– Het wetsvoorstel waarin de medeverantwoordelijkheid voor de opdrachtgever bij de aanvraag van een  VAR wordt geregeld.

 

WKR 2