Stamrecht mogelijk bij ontslag voor 1 juli 2014

Werknemers van wie het daadwerkelijke ontslag uiterlijk op 30 juni 2014 plaatsvindt, kunnen nog een stamrecht-bv oprichten waarmee ze een belastingvoordeel kunnen behalen. Dit gaf staatssecretaris Weekers van Financiën onlangs aan in de Tweede Kamer. Dit verandert echter niets aan het feit dat de werknemer uiterlijk 31 december 2013 zijn ontslag aangezegd moet krijgen.

Krijgt een werknemer op dit moment een flinke ontslagvergoeding, dan kan hij ervoor kiezen om het bedrag onder te brengen in een stamrecht-bv. Het voordeel hiervan is dat dit via de werkgever belastingvrij kan. Er moet pas belasting betaald worden op het moment dat de werknemer uitkeringen krijgt uit deze bv. Hij kan de belastingheffing dus uitstellen tot dat moment in de toekomst. Daarnaast heeft de werknemer een tariefvoordeel, omdat de uitbetaling in kleine gedeeltes zal plaatsvinden. De vergoeding komt dus niet in één keer in de belastingheffing terecht.

Toezegging voor 31 december 2013

Volgens staatssecretaris Weekers hebben werknemers van wie de uiteindelijke ontslagdatum nu nog niet bekend is door bijvoorbeeld een reorganisatie, maar aan wie het wel wordt toegezegd voor 31 december 2013, dan voldoende tijd om alsnog een stamrecht-bv op te zetten om een belastingvoordeel te genieten.

Voor meer informatie adviseren wij contact met ons op te nemen.