Aangiftebrief omzetbelasting afgeschaft

Per 1 januari 2014 stuurt de Belastingdienst geen aangiftebrief omzetbelasting meer naar de ondernemers in Nederland. Als ondernemer moet u daardoor nu zelf in de gaten houden dat u op tijd uw aangifte doet. Indien u met uw maand- of kwartaal aangifte omzetbelasting moet betalen, dan is het belangrijk dat u dit op tijd betaald om een boete en andere maatregelen te voorkomen.

Wanneer uw aangifte en betaling binnen moeten zijn, kunt u zien in het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst. Het wordt voor ondernemers ook mogelijk om e-mail te ontvangen met een herinneringswaarschuwing dat een btw-aangifte moet worden ingediend. Dat kan worden via het beveiligde gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst (onder gebruikersinstellingen).