Per 1 juni alle aangiften BTW en ICP met SBR

aangifte btwAls u voor uzelf of voor uw cliënten aangifte BTW (omzetbelasting) wilt doen met uw eigen aangifte- of administratiesoftware, dan bent u verplicht per 1 juni 2014 gebruik te maken van Standard Businesss Reporting (SBR). Dit geldt ook voor opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP). U kunt voor deze aangiften geen KPN BAPI-certificaat meer gebruiken.

Voor SBR heeft u  een PKIoverheid services servercertificaat of een alternatief nodig. Gebruikt u nu nog  een KPN BAPI-certificaat voor het doen van aangiften, dan dient u in overleg met uw softwareleverancier  een PKIoverheid services servercertificaat aan te vragen of te overleggen welke alternatieven uw softwareleverancier u biedt.

Er verandert niets als u de beveiligde site van de fiscus gebruikt

Als u aangifte BTW of opgaaf ICP wilt doen over eerdere jaren, dan kan dat vanaf 1 juni 2014 dus alleen nog met software die geschikt is voor SBR en het PKIoverheid services servercertificaat. Zodra u een PKIoverheid services servercertificaat heeft en uw software geschikt is, kunt u SBR en Digipoort gebruiken. Op de internetsite van het SBR-Programma vindt u Aansluiten op SBR voor de aangifte OB en opgaaf ICP, een handleiding vol praktische informatie voor intermediairs. Doet u voor uw onderneming al aangifte BTW en ICP via het beveiligde gedeelte van de site van de fiscus, dan hoeft u niets te doen.